Podcast διαχείρισης κρίσεων

To Podcast για τη Διαχείριση Κρίσεων

To Podcast για τη Διαχείριση Κρίσεων εξηγεί γιατί η ομάδα Borrow My Brain θα μοιράζεται σχετική τεχνογνωσία στα στελέχη των επιχειρήσεων.

Να είστε πάντοτε προετοιμασμένοι

Τα τελευταία 10 χρόνια απασχόλησαν την κοινή γνώμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ περισσότερες από 220 σοβαρές εταιρικές κρίσεις (παράνομες ή ανήθικες πρακτικές, αδιαφάνεια, ανάκληση προϊόντων, βλάβη δημόσιας υγείας, κλοπή προσωπικών δεδομένων, ενεργειακή μόλυνση, βλαβερά τρόφιμα κλπ).

Πολύ συχνά η νομοθεσία και τα κανονιστικά πλαίσια παραβιάζονται και οι εταιρίες μοιάζουν αδύναμες να ανταποκριθούν. Η σύγχρονη εταιρική διακυβέρνηση, η κοινωνική υπευθυνότητα, η Φήμη και Πελατεία μιας εταιρίας αποδομούνται εύκολα μέσα σε μόλις λίγα λεπτά.

Τα θέματα είναι πιο πολύπλοκα σήμερα, από ποτέ

Ο αρνητικός αντίκτυπος μπορεί να αλλοιώσει συθέμελα τη συμπεριφορά, τη λειτουργία, τις σχέσεις με τους συνεργάτες και εταίρους, τις πωλήσεις και το μέλλον της εταιρίας.

Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι ακόμη πιο κρίσιμα. Μπαίνοντας στην οικονομική “μετα-κρίσης” εποχή εκτός από τις αναπτυξιακές προσπάθειες των χιλιάδων μεγάλων επιχειρήσεων και των εταιριών/οντοτήτων δημοσίου ενδιαφέροντος (με πάνω από 500 άτομα προσωπικό), οι απαιτήσεις καλών πρακτικών είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Οι φορείς ρύθμισης, επενδυτές, εταίροι, εργαζόμενοι, πελάτες και μέσα ενημέρωσης αναζητούν και αναμένουν από κάθε εταιρία βιώσιμη, διαφανή, ποιοτική, ασφαλή, ωφέλιμη και οργανωμένη πορεία προς όφελος της Κοινωνίας των Πολιτών και των εμπλεκομένων μαζί της. Και δυστυχώς δεν είναι λίγα τα περιστατικά (τρόφιμα, ασφάλεια, περιβάλλον, βιομηχανία).

Την κρίσιμη ώρα δείχνει η εταιρία “τι σόι” είναι

Στη διαχείριση μιας Κρίσης φαίνεται έμπρακτα και δημόσια η Ηγεσία, η κουλτούρα και οι αξίες της εταιρίας σε δεκάδες ακροατήρια. Κρίσεις μπορεί να προκύψουν σε όλα τα στάδια επιχειρηματικής λειτουργίας, από την αποκομιδή και συλλογή πρώτων υλών έως την ώρα της κατανάλωσης και μέχρι το δίκαιο εσωτερικό χειρισμό των εργαζομένων.

Και όλες οι ομάδες κοινών, συνεργατών, φορέων, κοινωνικών ομάδων παρατηρούν, κρίνουν, θυμούνται!

Στην εποχή των μεγάλων αντιθέσεων, των social media, των οργανωμένων συμφερόντων και των ιδιότυπων θεματικών κοινοτήτων οι φωνές είναι πιο δυνατές, οι άνθρωποι πιο επιθετικοί και οι εταιρίες βρίσκονται στο στόχαστρο πολλών.

tasos-pagakis-borrow-my-brain

Ο Τάσος Παγκάκης έχει μεγάλη εμπειρία στα θέματα Διαχείρισης Κρίσεων από τους Τομείς Τηλεπιπκοινωνίες, Ενέργεια, Χρηματοοικονομικά, Corporate, FMCG και Retail. Διαχειρίστηκε 8 διεθνείς συγχωνεύσεις με μεγάλες προεκτάσεις και 42 μεγάλες κρίσεις. Από το 2016 διοργανώνει ενδο-εταιρικά Crisis Preparedness Workshops για εταιρίες και οργανισμούς, ώστε να είναι διαρκώς έτοιμοι. Η μεθοδολογία αναπτύχθηκε με πελάτες από Σουηδία, Κουβέιτ και Αγγλία και σήμερα η Borrow My Brain προσφέρει την ολοκληρωμένη μεθοδολογία Crisis-ready.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση