Τα πιο διαβασμένα άρθρα μας στο πρώτο μισό 2020

As a blogger, everything you do flows from understanding your audience and seeking to help them.

Brian Clark

Κάνουμε τιτάνια προσπάθεια

Λίγο πριν την καραντίνα, αποφασίσαμε ως ομάδα να γυρίσουμε όλο το Borrow My Brain στα Ελληνικά. Το πιο δύσκολο μέρος του ήταν η μετάφραση, πριν την έναρξη παραγωγής πρωτότυπου περιεχομένου στα Ελληνικά. Μήνες, όχι αστεία!

Η πραγματικότητα της πανδημίας δημιούργησε την ανάγκη να βοηθήσουμε με περισσότερη μεταφορά τεχνογνωσίας τις επιχειρήσεις και τα στελέχη. Βλέπετε, έχουν να διαχειριστούν και να κατανοήσουν πολλές αλλαγές στο marketing και την επικοινωνία. και να προσαρμόσουν τη δράση τους σε νέα δεδομένα.

‘Εχουμε κίνητρο, εσάς, τους αναγνώστες μας

Κάθε blogger γράφει μοναχικά, προσπαθώντας να φανταστεί το κοινό του. Που θα συμφωνήσει, πώς θα ωφεληθεί με μία νέα οπτική, αν θα ψυχαγωγηθεί περνώντας ευχάριστα το χρόνο που δίνει. Ξέρετε, ακόμη και στο 1 λεπτό παραμονής στη σελίδα, αξίζει να μοιράζεσαι στην ανοιχτή οικονομία μας.

Η δική σας επιβράβευση, άγνωστοι αναγνώστες μας, είναι σαν ένα πατ-πατ στον ώμο να συνεχίσουμε! Η δική σας συμμετοχή είναι σιωπηλή. Τη βλέπουμε στα analytics και χωρίς να προσπαθούμε να σπαμάρουμε, ή να πάμε στην προσέγγιση ‘click-bait’ γράφουμε ό,τι δίνει αξία. Από την εμπειρία 11 ανθρώπων που δεν είναι agency, αλλά συνεργάτες και θέλουν να αφήσουν ένα θετικό αποτύπωμα.

Τα πιο διαβασμένα άρθρα μας στο πρώτο μισό 2020

Πέρασαν οι πρώτοι έξι μήνες και βάζουμε εδώ τα πιο διαβασμένα άρθρα από εσάς. Φτάσαμε τα 173 άρθρα και ακόμη έχουμε να γυρίσουμε αρκετά στα Ελληνικά. Στο πρώτο εξάμηνο δημοσιεύσαμε πολλά νέα άρθρα. Το παραδεχόμαστε: δεν είχαν όλα την ίδια αποδοχή, αλλά όπως διαβάσατε παραπάνω, δεν γράφουμε κατά παραγγελία, ή επιδιώκοντας τα νούμερα (τότε το χάνεις το μυαλό σου και τι θέλεις να πεις).

Αυτό είναι το inbound και το blogging. Είναι ένα δώρο προσωπικής έκφρασης, που συγκεντρώνει τα views του κοινού. ‘Αλλα πάνε “άπατα” και άλλα φτάνουν στον ουρανό. Υπάρχουν blog posts που γράφτηκαν πριν καιρό και συνεχίζουν να διαβάζονται. Αυτό είναι το δώρο μας! 

Σήμερα καταγράφουμε τα πέντε άρθρα που είχαν τη μεγαλύτερη ανταπόκριση από τους αναγνώστες του Borrow My Brain blog μέσα το πρώτο εξάμηνο του 2020, με την υπόσχεση πώς θα συνεχίσουμε και με την ελπίδα να μας διαβάζετε και να συμμετέχετε με τα σχόλια / γνώμη σας, γιατί όχι και τις προτάσεις σας.

Διαφήμιση ΑΒ: γκάφα ή παράδειγμα; με 652 νέους αναγνώστες. Το άρθρο αφορά στο χειρισμό της επικοινωνίας και πόσο αμφιλεγόμενη μπορεί να είναι από τους διαφημιζόμενους.

Φάουλ διαφήμιση και πολιτική προστασία; με 168 νέους αναγνώστες. Το άρθρο αφορά το πόσο εύκολο είναι να δημιουργήσεις μία κρίση για την εικόνα σου ως φορέας επικοινωνίας.To παπακι.τζι αρ και Customer service; με 109 νέους αναγνώστες. Το άρθρο αφορά την εξυπηρέτηση πελάτη που ιδίως στη ψηφιακή οικονομία αποκτά μεγαλύτερη σημασία.

Η Σουρωτή, το πυρίτιο και “τι θέλει να πει ο ποιητής” με 87 νέους αναγνώστες. Το άρθρο αφορά τη σημασία του πειθαρχημένου positioning και branding.

Τα 7 σημαντικά λάθη που κάνουν οι νέοι επιχειρηματίες” με 83 νέους αναγνώστες. Το άρθρο αφορά τη σημασία του σχεδιασμού και αξιών στη νέα επιχειρηματικότητα.


Τα πιο παλιά είναι σαν το καλό κρασί!

Η η μαγεία του Blogging είναι να διαβάζει το κοινό το περιεχόμενό σου και όταν ακόμη αυτό ξεπερνά κατά πολύ την περίοδο που γράφτηκε το άρθρο (χωρίς κανένα re-purpose από εμάς). Τότε, χαίρεσαι διπλά. Τα άρθρα που συνεχίζουν να παράγουν views είναι:

Ενα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν!

A blog is only as interesting as the interest shown in others.
Lee Odden


0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση