Μονοσήμαντες ιδέες: ‘Social distancing’

‘Οταν “βασανίσουμε” το δημιουργικό μας μυαλό, οι ιδέες του creative ισοδυναμούν με χιλιάδες ανακοινώσεις και λόγια.


Το μονοσήμαντο σύμβολο!

Χιλιάδες χώρες, κυβερνήσεις, διαφημιστικές και websites προσπαθούν να μας ενημερώσουν για την πανδημία και μαζί να μας πείθουν / πιέζουν για να εστερνιστούμε την ανάγκη να μείνουμε μέσα. Οι λέξεις-κλειδιά “Social distancing” αναπαράγονται εκατομμύρια φορές καθημερινά. Να μπορούσες να το πεις με μια δυνατή εικόνα. Να την κοίταζαν όλοι, και να καταλάβαιναν πόσο σοβαρό είναι.

Η παρακάτω ιδέα και η εκτέλεσή της είναι μια υπενθύμιση σε όλους, πόσο δυνατή μπορεί να γίνει η δημιουργικότητα και πόσο επιτυχημένη μπορεί να είναι η διαφήμιση. Αρκεί να το πεις με ένα σύμβολο, μια κατάσταση ή ένα οπτικό εύρημα. Να καταλάβουν όλοι το ίδιο. Χωρίς παρεμηνείες, εγώ νομίζω, και εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει. Θα μου πεις οι γνώμες είναι σαν τους….

Η παρακάτω διαφήμιση είναι πιστεύω η κορυφαία του είδους της, στην εποχή που βιώνουμε και με brief (υποθέτω) “μην τους τρομάξεις άλλο, αλλά κάνε τους να το καταλάβουν καλά“. Το δημιουργικό έγινε από το agency Real Art στο Dayton, Ohio των ΗΠΑ για λογαριασμό της Πολιτείας του Οχάιο. Ο CEO της διαφημιστικής, Chris Wire είχε την ιδέα να εικονοποιήσουν ένα ιστορικό πείραμα (1950) που έδειχνε το “nuclear fission” με ποντικοπαγίδες. Μικρά twist σκέψης…

Πηγή: Muse by ClioΤο καλύτερο μας το δείχνει ο Creative Director…

Ο Creative Director, Andy Nick, ανέβασε ένα φοβερό βίντεο στο twitter, δείχνοντας πως ακριβώς έκαναν το πρώτο δοκιμαστικό τους. Μετά από 8 ώρες υπομονετικού στησίματος, πήραν τη λήψη με τα κινητά τηλέφωνα και την επόμενη μέρα το επανέλαβαν με 4 κάμερες για να έχουν ποσότητα και ποικιλία footage.

Για όσους μας ακολουθούν και μας διαβάζουν, θυμίζω πως είχαμε αναρωτηθεί σε προηγούμενο άρθρο, αν είναι σημαντική η διαφήμιση στο ‘lock-down’. Νομίζω πως ναι, τέτοιες ιδέες και το execution τους είναι! Απλές, μονοσήμαντες, εκπαιδεύουν και αφήνουν ένα μεγενθυμένο εντυπωσιασμό! 


0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση