Τα πιο διαβασμένα άρθρα του 2020 στο Borrowmybrain Blog

As a blogger, everything you do flows from understanding your audience and seeking to help them.

Brian Clark

12 μήνες γεμάτοι περιεχόμενο

Πως περνάει ο χρόνος! Πρώτη σκέψη. Πόσο διαβάζεται το καλό περιεχόμενο, δεύτερη σκέψη! Πόσο μεγάλη ικανοποίηση νιώθεις, όταν άγνωστοι επισκέπτες διαβάζουν το περιεχόμενο που μοιράζεσαι, τρίτη σκέψη! Γεμάτα συναισθήματα και αυθεντικά. Οσο αυθεντικό φτιάχνουμε το Borrow My Brain blog κάθε μέρα.

‘Εχουμε κίνητρο, εσάς, τους αναγνώστες μας

Κάθε blogger γράφει μοναχικά, προσπαθώντας να φανταστεί το κοινό. Που θα συμφωνήσει, πώς θα ωφεληθεί, αν θα ψυχαγωγηθεί, περνώντας ευχάριστα το χρόνο του. Ακόμη και για 1 λεπτό παραμονής, αξίζει να μοιράζεσαι στην ανοιχτή οικονομία.

Η πραγματικότητα της πανδημίας μας έβαλε σαν ομάδα, να σκεφτόμαστε πως θα βοηθήσουμε με περισσότερα ερεθίσματα και τεχνογνωσία τις επιχειρήσεις και τα στελέχη. Βλέπετε, έχουν να διαχειριστούν πολλές αλλαγές marketing και επικοινωνίας και να προσαρμόσουν τη δράση τους.

Τα πιο διαβασμένα άρθρα μας του 2020 στο Borrow My Brain blog

Δώδεκα μήνες, τα δώδεκα πιο διαβασμένα άρθρα. Φτάσαμε αισίως τα 243! Δεν έχουν όλα την ίδια αποδοχή, αλλά δεν γράφουμε κατά παραγγελία, ή επιδιώκοντας τα νούμερα (τότε χάνεις το ποιος είσαι). Αυτό είναι το inbound-blogging: ένα δώρο προσωπικής έκφρασης, που συγκεντρώνει τα views του κοινού. ‘Αλλα άρθρα πάνε “άπατα” και άλλα φτάνουν στον ουρανό! Ξεκινάμε, ‘drum-roll’!!

Νο1. Οι λόγοι αποτυχίας της ελληνικής Pizza Hut ήταν το πιο διαβασμένο άρθρο με 2.348 μοναδικούς αναγνώστες. Το άρθρο παρουσιάζει το αποτυχημένο Ελληνικό μοντέλο διοίκησης και επιχειρηματικότητας που δυστυχώς ακολουθούν ακόμη πολλοί.

Νο2. Η Διαφήμιση ΑΒ: γκάφα ή παράδειγμα; με 1.180 αναγνώστες. Το άρθρο με αφορμή μια αμφιλεγόμενη διαφήμιση για την Ημέρα του Πατέρα, εξηγεί πόσο προσεκτικός πρέπει να είναι ο σχεδιασμός και το execution της επικοινωνίας από τις διαφημιζόμενες επιχειρήσεις.

Νο3. To παπακι.τζι αρ και Customer service με 740 αναγνώστες. Το άρθρο παρουσιάζει μια τραγική περίπτωση εξυπηρέτησης πελάτη, ημών των ιδίων που λένε, και “φωτογραφίζει” την κακή εξυπηρέτηση ως διαρκές φαινόμενο των providers της ψηφιακής οικονομίας.

Νο4. Η Σουρωτή, το πυρίτιο και “τι θέλει να πει ο ποιητής” με 593 αναγνώστες. Το άρθρο σχολιάζει τη διαφήμιση της γνωστής μάρκας, ως ένα παράδειγμα προς αποφυγή, αναδεικνύοντας τη σημασία του πειθαρχημένου positioning και σωστού branding.

Νο5. Οι CEO που χρειαζόμαστε με 472 αναγνώστες. Το άρθρο αναλύει τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο Διευθύνων Σύμβουλος κάθε είδους επιχείρησης για να περάσει από την εποχή της ΕΞΟΥΣΙΑΣ στην εποχή της ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ στα επόμενα χρόνια των διαρκών αλλαγών.

Νο6. Φάουλ διαφήμιση και πολιτική προστασία με 320 αναγνώστες. Το άρθρο αναλύει τη διαφήμιση με τον ηθοποιό Χ. Λούλη που θεωρήθηκε σεξιστική και τονίζει πως δεν θέλει χρήμα και κόπο η διαφήμιση, αλλά μυαλό για να βγαίνουν δημιουργικές, και χρήσιμες ιδέες.No7. Οι 4 τύποι πελατών που μένετε μακριά τους είναι ένα άρθρο που γράφτηκε για τους παρόχους υπηρεσιών και τα είδη Πελατών τους: “ξερόλα”, “έχω μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου”, “να κάνουμε κάτι στο internet” και “γιατί να πληρώσω έξτρα;”.

Νο8. Το άρθρο It’s the boss, stupid αφορά εκείνα τα “αφεντικά” (managers) των επιχειρήσεων, που κάνουν κακό στην οργάνωση, στους εργαζόμενους και την παρεχόμενη υπηρεσία-προϊόν, με αποτέλεσμα ο τελικός πελάτης να μην εισπράττει παρά μόνο προβλήματα.

Νο9. Το άρθρο “Παιδικές” ασθένειες επιχειρήσεων που μεγαλώνουν αφορά τις παιδικές ασθένειες οργάνωσης, εμπορίου, ιδεών και το “σύνδρομο του ιδρυτή” που δεν αφήνουν τις επιχειρήσεις μας να γίνουν πραγματικά μεγάλες!

Νο10. Το άρθρο Οι Artisans θα νικήσουν τα ρομπότ! δείχνει τις ευκαιρίες και την αυθεντικότητα των προτάσεων artisans, σε όλο τον κόσμο, και αποδεικνύει πως στην εποχή της τεχνολογίας και των φουτουριστικών ανατροπών, το καλό χειροποίητο δημιούργημα θα είναι επίκαιρο.

Νο11. Το άρθρο ‘Aριστοι ομιλητές (the perfect pitch) παραθέτει τις ποιότητες και τα χαρακτηριστικά των άριστων ομιλητών σε προσωπικό και επιχειρηματικό επίπεδο, ώστε αυτοί να συγκινούν και να κινητοποιούν το ακροατήριο-κοινό.

Νο12. Το άρθρο Borrow My Brain, μέθοδος BrandKey εξηγεί το εργαλείο στρατηγικής που χρησιμοποιούμε, για να χτίζουμε το μακροπρόθεσμο πλάνο marketing και επικοινωνίας προσωπικών και online επιχειρήσεων αλλά και καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών.


Εχουμε και “δευτεραθλητές”!

Η η μαγεία του blogging είναι να διαβάζει το κοινό το περιεχόμενό σου, ακόμη και πολύ μετά την περίοδο που γράφτηκε ένα άρθρο (χωρίς κανένα re-purpose από εμάς). Τότε, χαίρεσαι διπλά. Τα άρθρα που συνεχίζουν να παράγουν πολλά views είναι:

Ενα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν!

A blog is only as interesting as the interest shown in others.
Lee Odden


0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση