Ψηφιακός μετασχηματισμός για την επιχείρηση

Πώς μπορώ να πετύχω καλύτερη λήψη αποφάσεων;
Πώς μπορώ να είμαι πιο αποτελεσματικός σε αυτό που κάνω;
Πώς μπορώ να προσφέρω μια καλύτερη και πιο εξατομικευμένη εμπειρία στους πελάτες μου;

Η απάντηση σε όλα είναι: Ψηφιακός Μετασχηματισμός!

Τι είναι ο ψηφιακός μεταχηματισμός (digital transformation);

Ψηφιακός μετασχηματισμός είναι ο επαναπροσδιορισμός όλων των επιχειρηματικών διαδικασιών, της κουλτούρας μιας επιχείρησης και της διαχείρισης των πελατών αυτής, μέσα από την χρήση έξυπνων τεχνολογιών, προκειμένου να είναι σε θέση να καλύπτει τις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες και απαιτήσεις των αγοραστών της.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός βοηθά την επιχείρηση να αποκτήσει ευελιξία και να εξελιχθεί, ενώ βελτιώνει τον τρόπο που δραστηριοποιείται, επικοινωνεί και αλληλεπιδρά με τους πελάτες της. Δεν αφορά μόνο στην απλοποίηση και στην πιο αποδοτική και άμεση αξιοποίηση όλων των πληροφοριών, όπως είναι για παράδειγμα μια έρευνα για την εξυπηρέτηση πελατών, αφορά στην αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της επιχείρησης και σε πολλές περιπτώσεις στην επέκταση σε νέες επιχειρηματικές κατευθύνσεις.

Ας μην πάμε μακριά, για να δούμε πώς αυτή η ιδέα εφαρμόζεται. Ας πάμε μέχρι τον καναπέ του σπιτιού μας ανοίγοντας την οθόνη της συσκευής μας στο Netflix, το οποίο ξεκίνησε ως υπηρεσία παραγγελίας ταινιών μέσω ταχυδρομείου. Εξελίχθηκε τόσο, ώστε να καταργήσει εντελώς την ενοικίαση DVD ταινιών, έμεινε προσιτό οικονομικά, έκανε πιο απλό το χειρισμό του προϊόντος και των διαδικασιών πελάτη. Προτείνει περιεχόμενο ανάλογα με τις προτιμήσεις μας σε μια εξατομικευμένη εμπειρία.

73% of the customers prefer a personalized shopping experience.
Harvard Business Review


Πελάτης: η κινητήριος δύναμη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Mόνο ο πελάτης οδηγεί κάθε επιχείρηση στο να προβεί σε αλλαγές, καθώς η εταιρεία αναζητά τρόπους για να ικανοποιήσει αποτελεσματικά τις εξελισσόμενες ανάγκες του και για να τον κρατήσει χαρούμενο και ευχαριστημένο, μακριά από τους ανταγωνιστές της.

Μέσα σε μια πραγματικότητα  που καθοδηγείται από την ψηφιακή τεχνολογία, την ευκολία πρόσβασης και απόκτησης πληροφορίας καθώς και την ταχύτητα εξυπηρέτησης ο πελάτης-καταναλωτής έχει αυξημένες προσδοκίες για αλληλεπίδραση με τις εταιρείες που είναι πελάτης τους. Παράλληλα, καθώς τα κινητά και οι υπολογιστές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας (4,5 ώρες interaction ημερησίως κατ’ελάχιστον), πρέπει να έχει 24ωρη πρόσβαση στις εταιρείες, με τις οποίες συνεργάζεται.

Οι υπάλληλοι της επιχείρησης, επίσης, ζητούν την αλλαγή

Οταν πρόκειται για μια ψηφιακή καινοτομία στον χώρο της εργασίας, ακόμα και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν προσδοκίες καθώς καθοδηγούνται από τις δικές τους εμπειρίες ως καταναλωτές. Άλλωστε, κάπως έτσι έκανε και την εμφανισή του αρχικά το iPhone στον χώρο των επιχειρήσεων ως συσκευή εργασίας, καθώς πολλοί εργαζόμενοι εταιρειών το προτιμούσαν και το ζητούσαν έναντι των εκάστοτε εγκεκριμένων συσκευών που τους παρείχαν οι εργοδότες τους.

Ωστόσο, ο ψηφιακός μετασχηματισμός εκτείνεται πολύ πιο πέρα από την απλή χρήση μιας συσκευής ή λογισμικού. Δημιουργεί παραγωγικά συστήματα συνεργασίας, άμεσο reporting (ένας merchandiser εμπρός σε ένα ψυγείο παγωτών με ένα κλίκ έχει ειδοποιήσει το σύστημα από αποθήκη έως λογιστήριο και οδηγούς…) και φέρνει διαφάνεια μεταξύ των τμημάτων, βοηθώντας στην ενδυνάμωση των σχέσεων των υπαλλήλων και της κουλτούρας της επιχείρησης. Η πληροφορία είναι άμεσα διαθέσιμη, η επικοινωνία γρήγορη και όλες οι επιχειρησιακές λειτουργίες ταχύτερες, από θέματα προσωπικού έως την επίλυση κάθε προβλήματος.

Πώς μπορείτε να πετύχετε ψηφιακό μετασχηματισμό στη δική σας επιχείρηση;

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός απαιτεί μια συντονισμένη και μακροπρόθεμη στρατηγική. Δεν είναι κάτι που θα συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη. Πρόκειται για αλλαγή νοοτροπίας μέσα στην επιχείρηση και είναι μια οικονομική επένδυση που πρέπει να είναι στοχευμένη σωστά, ώστε να αποφέρει τα μέγιστα δυνατά οφέλη για εσάς (προσέγγιση νέων πελατών, ευκολότερη πρόσβαση στα προϊόντα, δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με το κοινό σας, κτλ.). Για να πετύχετε θα πρέπει:

Νο1 – Όλοι να αποτελούν μέρος της αλλαγής: Εφόσον ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν περιορίζεται μόσο σε έναν τομέα, αλλά διατρέχει όλες τις δραστηριότητες της επιχείρησης, είναι σημαντικό οι εργαζόμενοι από όλα τα διαφορετικά τμήματα να συμμετέχουν ενεργά σε αυτήν την αλλαγή. Επομένως, θα πρέπει να ενθαρρύνονται ώστε να εκφράζουν και να μοιράζονται την εμπειρία και τις γνώσεις τους με τους άλλους. Δεν πρόκειται, πια, για μια επιχειρηματική κουλτούρα που βασίζεται στην ατομική απόδοση, αλλά για μια κουλτούρα που δίνει έμφαση στην ομαδική συνεργασία για την επίλυση προβλημάτων.

One of the factors that I believe is the biggest obstacle to transformation is the fear of cannibalization.
Ganesh Ayyar, Mphasis

Νο2 – Να υπάρχει και να επικοινωνηθεί ένα κοινό όραμα: Ευαισθητοποιήστε όλα τα μέλη της ομάδας για την ανάγκη και τα οφέλη του ψηφιακού μετασχηματισμού. Ιδιαίτερα αυτούς που χειρίζονται τα θέματα του budget. Τίποτα δεν πρέπει να θεωρηθεί αυτονόητο για όσους εμπλέκονται στη διαδικασία.  Διατυπώστε με σαφήνεια το όραμα για την εταιρεία και επικοινωνήστε το με τρόπο που να γίνεται αντιληπτό από όλους όσους συμμετέχουν.

You can’t delegate digital transformation for your company… You and your executives have to own it! Executives need to engage, embrace and adopt new ways of working with the latest and emerging technologies.
Barry Ross, Ross & Ross International

Νο3 – Να δημιουργεί αξία (value) για την εταιρεία: Γνωρίζοντας ποιοι είναι οι στόχοι που θέλετε να πετύχετε (πχ. βελτιωμένες διαδικασίες, υψηλότερα έσοδα, μεγαλύτερη βάση χρηστών, κτλ.) ξέρετε άμεσα πώς να εναρμονίσετε το όραμα σας και την ιδέα σας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας εστιασμένο στα κρίσιμα ζητήματα, χωρίς να χαθείτε και αποπροσανατολιστείτε στην πορεία δημιουργώντας άσκοπες τρύπες στον προϋπολογισμό που σας διατίθεται για αυτήν την αλλαγή.

Για παράδειγμα, η εταιρεία Nike δε δίστασε, τη στιγμή που ένιωσε ότι γίνεται ξεπερασμένη, να κάνει ψηφιακό μετασχηματισμό κάνοντας focus στη νοοτροπία και κουλτούρα του brand και στο supply chain της καταφέρνοντας να συνδεθεί και να επικοινωνήσει καλύτερα με τους πελάτες της. Έτσι, ανανέωσε την στρατηγική του e-commerce και δημιούργησε δυνατές καμπάνιες ψηφιακού marketing. Παράλληλα, με αποδοτικότερη χρήση των πληροφοριών που είχε για τους πελάτες της κατάφερε να ανοίξει concept stores και να βελτιώσει την εμπειρία των διαδικτυακών αγορών για το κοινό της.

Νο4 – Να υπάρχει καινοτομική διάθεση: Ο μετασχηματισμός δίνει τη δυνατότητα στην επιχείρηση να δοκιμάσει / τεστάρει καινούριες ιδέες, οι οποίες μπορούν να δοκιμαστούν σε ένα περιβάλλον χαμηλού κινδύνου σε αρχικό στάδιο. Πρέπει να εξερευνήσετε νέα πεδία, καινούριους τομείς που είναι επένδυση στο μέλλον της επιχείρησης.

Νο5 – Είναι ένα συνεχές ταξίδι: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι ένα project, δεν ολοκληρώνεται με την εγκατάσταση ενός ERP ή CRM. Είναι ένα συνεχές έργο αλλαγής και βελτίωσης, το οποίο θα πρέπει να διασφαλίζεις ότι προχωρά συνεχώς, ανάλογα με τις ανάγκες της εποχής και των καταναλωτών. Πρόκειται για την υιοθέτηση ενός τρόπου λειτουργίας της εταιρείας με μια επαναλληπτική προσέγγιση.

Αποτελεί πια επιτακτική ανάγκη!

Στις μέρες μας, η πανδημία, έχει καταστήσει ακόμα πιο επιτακτική την εφαρμογή του ψηφιακού μετασχηματισμού από ολοένα και περισσότερες εταιρείες, όπως γράψαμε προηγούμενα. Χωρίς υπερβολή, η βιωσιμότητά τους εξαρτάται από αυτό, καθώς το social distancing θα αποτελεί σε ένα βαθμό μέρος της καθημερινότητάς μας και οι καταναλωτικές συμπεριφορές θα έχουν αλλάξει.  

Σε όποιον τομέα κι αν δραστηριοποιήστε, έχει φτάσει η στιγμή να θέσετε στον εαυτό σας τα σωστά ερωτήματα για το ποια είναι τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνετε και να πάρετε αποφάσεις που θα σας επιτρέψουν όχι μόνο απλά να υπάρχετε αλλά και να χτίσετε γερά θεμέλια στο μέλλον. Η διαδρομή προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό είναι πια μονόδρομος κι εσείς καλείστε να διαλέξετε το μονοπάτι που σας ταιριάζει καλύτερα ώστε να εξελιχθείτε.

Ως Borrow My Brain, με την εμπειρία μας, έχοντας περάσει κι εμείς οι ίδιοι από τη θέση σας, μπορούμε να σας καθοδηγήσουμε ώστε να βρείτε ποιο είναι το δικό σας μονοπάτι και να δημιουργήσουμε το στρατηγικό σχέδιο που να ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες και για το κοινό που απευθύνεστε.

Ακούστε και το σχετικό podcast

Aκούστε και το σχετικό podcast που κάναμε με την Δέσποινα Εξαδάκτυλου με πολλές πρακτικές ιδέες και αναφορές για το τι τελικά σημαίνει ψηφιακός μετασχηματισμός της επιχείρησης.


0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση